2G7 Led PLS lampen 4 pins

2G7 LED PLS lampen helpen energie te besparen. Deze lampen zijn een efficiënte vervanging voor fluorescentielampen. Met een levensduur tot wel 40.000 uur hoef je minder vaak lampen te vervangen, wat tijd en geld bespaart. De 2G7 LED PLS lampen zijn eenvoudig te installeren. Bestel hieronder jouw nieuwe 2G7 LED PLS lampen.

2 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

2 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Wat is een 2G7 LED PLS lamp 4 pins en welke voordelen heeft deze?

Een 2G7 LED PLS lamp 4 pins is een geavanceerde vervanger van de traditionele compact fluorescentie lampen (CFL) met 4 pins. Deze lampen worden door Philips aangeduid als PLS lampen en door Osram als Dulux S/E lampen. In de volksmond wordt echter meestal de naam PLS gebruikt, vandaar dat wij de 2G7 LED PLS lamp 4 pins hanteren. Een belangrijk voordeel van de 2G7 LED PLS lamp 4 pins is de aanzienlijke energiebesparing. Bijvoorbeeld, een 11 watt PLS lamp kan eenvoudig vervangen worden door een 2G7 LED PLS lamp 4 pins van ongeveer 6 watt. Hoewel de directe besparing klein lijkt, moet men niet vergeten dat het voorschakelapparaat van een 4 pins PLS lamp ook nog eens 6 tot 8 watt verbruikt. Hierdoor kan de totale energiebesparing oplopen tot meer dan 70% bij de overstap naar een 2G7 LED PLS lamp.

Daarnaast hebben 2G7 LED PLS lampen 4 pins een langere levensduur dan de standaard PLS lampen. Dit resulteert in minder frequente vervangingen, wat niet alleen arbeid bespaart maar ook kosten reduceert voor de aanschaf van nieuwe lampen.

Samengevat biedt de overstap naar 2G7 LED PLS lampen 4 pins aanzienlijke voordelen op het gebied van energie-efficiëntie en kostenbesparing, naast de positieve impact op het milieu.

 

 

Waar en hoe pas je een 2G7 LED PLS lamp 4 pins toe?

2G7 LED PLS lampen 4 pins worden voornamelijk gebruikt in portiekarmaturen, welke vaak te vinden zijn bij appartementsgebouwen en tegen schuurtjes van woningen. Oorspronkelijk waren deze armaturen voorzien van reguliere 2G7 PLS lampen 4 pins, die eenvoudig vervangen kunnen worden door een 2G7 LED PLS lamp 4 pins. Bij het vervangen zijn er echter enkele aandachtspunten. Allereerst zijn er variaties in de aansluiting van de 2G7 LED PLS lamp 4 pins. Sommige lampen kunnen zonder problemen op het oude voorschakelapparaat worden aangesloten, terwijl andere zonder dit voorschakelapparaat moeten worden geïnstalleerd, wat aanpassingen aan het armatuur vereist. Er zijn ook 2G7 LED PLS lampen 4 pins die in beide situaties toepasbaar zijn.

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat de vroegere 2G7 PLS lampen beschikbaar waren in verschillende wattages (5, 7, 9 en 11 watt) en lengtes. Dit geldt ook voor de 2G7 LED PLS lamp 4 pins. Controleer daarom of er voldoende ruimte is voor de nieuwe lamp in uw armatuur. Tot slot geeft een 2G7 LED PLS lamp 4 pins over het algemeen licht aan slechts één zijde. Dit is meestal geen probleem, maar houd hier rekening mee als de lamp naar beide zijden moet stralen.

Met deze overwegingen in gedachten kunt u eenvoudig en efficiënt overstappen naar energiezuinige 2G7 LED PLS lampen 4 pins.

 

 

In welke lichtkleur is een 2G7 LED PLS lamp 4 pins verkrijgbaar?

2G7 LED PLS lampen 4 pins zijn voornamelijk beschikbaar in twee lichtkleuren: 3000 Kelvin en 4000 Kelvin. In vroegere PLS lampen waren er meer varianten, maar deze twee opties zijn het meest gangbaar in de LED-versie.

  - 3000 Kelvin (warm wit licht):** Deze lichtkleur wordt vaak toegepast in en rond woningen en appartementsgebouwen waar sfeervol licht gewenst is. Het creëert een warme en uitnodigende sfeer, ideaal voor woonomgevingen.

  - 4000 Kelvin (neutraal wit licht):** Neutraal wit licht is populair in modernere appartementsgebouwen en rond bedrijven. Het straalt een koel en fris wit licht uit, wat een strakke en professionele uitstraling geeft aan de omgeving.

Er is beperkte vraag naar lichtkleuren zoals 2700K (extra warm wit) en 6500K (daglicht wit). Mocht u specifieke behoeften hebben die niet worden gedekt door de 3000K of 4000K opties, kunnen wij altijd kijken of deze varianten voor u te bestellen zijn.