G23 Led PLS lampen

Leer alles over de voordelen en toepassingen van G23 LED PLS lampen. Deze energiezuinige verlichtingsoptie biedt helderheid en veelzijdigheid voor verschillende toepassingen, van residentiële tot commerciële ruimtes. Ontdek waarom steeds meer mensen overstappen op LED-technologie voor hun verlichtingsbehoeften en hoe G23 LED PLS lampen kunnen bijdragen aan een milieuvriendelijkere en kostenefficiënte verlichtingsoplossing.

14 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren
 1. PHILIPS CorePro LED PLS 5W 830 2P G23
  5W
  PHILIPS COREPRO PLS 5W 830 2P G23  
  € 9,14 € 7,55 As low as € 8,91
 2. PHILIPS CorePro LED PLS 5W 840 2P G23
  5W
  PHILIPS COREPRO PLS 5W 840 2P G23  
  € 9,14 € 7,55 As low as € 8,91

14 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Wat is een G23 Led PLS lamp en welke voordelen heeft deze?

G23 LED PLS lampen zijn de vervanger van de compact fluorescentie lampen met 2 pins. Deze lampen staan bekend als PLS lampen van Philips en Dulux S lampen van Osram. In de volksmond wordt vaak de naam PLS gebruikt, waardoor wij ze G23 LED PLS lampen noemen.

Het grootste voordeel van een G23 LED PLS lamp is natuurlijk de energiebesparing. Om bijvoorbeeld een 9 watt PLS lamp te vervangen, heb je een G23 LED PLS lamp nodig van ongeveer 4 tot 5 watt. Hoewel de besparing misschien beperkt lijkt, verbruikt het voorschakelapparaat van een PLS lamp ook nog eens 6 tot 8 watt extra. Hierdoor bespaar je uiteindelijk ruim 70% op je energieverbruik wanneer je overstapt naar een G23 LED PLS lamp.

Daarnaast gaan G23 LED PLS lampen veel langer mee dan standaard PLS lampen. Dit betekent dat je deze minder vaak hoeft te vervangen, wat niet alleen bespaart op arbeidskosten, maar ook op de aanschaf van nieuwe G23 PLS lampen. Deze langere levensduur draagt bij aan een duurzamer verlichtingssysteem, wat zowel financieel als ecologisch voordelig is.

De overstap naar G23 LED PLS lampen biedt dus aanzienlijke voordelen op het gebied van energiebesparing en duurzaamheid. Ze zijn een efficiënte en milieuvriendelijke keuze voor iedereen die momenteel gebruik maakt van traditionele PLS of Dulux S lampen. Overweeg vandaag nog de overstap naar G23 LED PLS lampen en profiteer van de vele voordelen die deze innovatieve verlichtingstechnologie te bieden heeft.

Waar en hoe pas je een G23 Led PLS lamp toe?

G23 LED PLS lampen worden voornamelijk gebruikt in portiekarmaturen. Dit zijn relatief compacte armaturen die vaak te vinden zijn bij appartementsgebouwen en tegen schuurtjes van woningen. Oorspronkelijk bevatten deze armaturen normale G23 PLS lampen met 2 pins, die eenvoudig vervangen kunnen worden door G23 LED PLS lampen. Bij het vervangen van deze lampen zijn er echter een paar dingen waar je rekening mee moet houden.

Allereerst zijn er verschillen in het aansluiten van de G23 LED PLS lamp. Sommige G23 LED PLS lampen kunnen zonder problemen op het oude voorschakelapparaat worden aangesloten, terwijl andere zonder dit apparaat gemonteerd moeten worden, wat aanpassingen aan het armatuur vereist. Er zijn ook G23 LED PLS lampen die in beide situaties toegepast kunnen worden.

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat de vroegere G23 PLS lampen beschikbaar waren in verschillende uitvoeringen, zoals 5, 7, 9 en 11 watt. Deze varianten verschillen niet alleen in lichtopbrengst, maar ook in lengte. Dit geldt ook voor de G23 LED PLS lampen, dus het is essentieel om te controleren of er voldoende ruimte is voor je nieuwe G23 LED PLS lamp.

Tot slot is het belangrijk te weten dat een G23 LED PLS lamp over het algemeen maar aan één zijde licht geeft. De andere zijde blijft donker. Voor de meeste toepassingen is dit geen probleem, maar als het nodig is dat de lamp aan beide zijden licht geeft, is een G23 LED PLS lamp niet geschikt.

Bij het vervangen van je oude PLS lampen door G23 LED PLS lampen, geniet je van de voordelen van energie-efficiëntie en een langere levensduur, mits je rekening houdt met de bovenstaande aandachtspunten.

In welke lichtkleur is een G23 Led PLS lamp verkrijgbaar?

In de wereld van G23 LED PLS lampen draait alles om de juiste lichtkleur. In tegenstelling tot vroegere PLS lampen, waarbij er meer varianten waren, zijn G23 LED PLS lampen verkrijgbaar in slechts twee hoofdopties.

De meest gangbare keuze is de G23 LED PLS lamp met een kleurtemperatuur van 3000 Kelvin, ook bekend als warm wit licht. Dit type licht wordt voornamelijk gebruikt in huiselijke en residentiële omgevingen, waar een sfeervolle ambiance gewenst is.

Een andere veelvoorkomende optie is de G23 LED PLS lamp met een kleurtemperatuur van 4000 Kelvin, wat staat voor neutraal wit licht. Dit type licht wordt vaak toegepast in modernere gebouwen en bedrijfsomgevingen, waar een strakke en heldere verlichting gewenst is.

Hoewel minder gangbaar, zijn er ook G23 LED PLS lampen verkrijgbaar met een kleurtemperatuur van 2700 Kelvin (extra warm wit) en 6500 Kelvin (daglicht wit). Deze varianten worden echter zelden gevraagd. Mocht u echter specifiek op zoek zijn naar een van deze kleurtemperaturen, dan kunnen we altijd kijken of deze voor u beschikbaar zijn om te bestellen.


>> IN DE HOLLANDLAMP PRAKTIJK <<

G23 LED PLS lampen doen sfeer en verkoop goed

Rob, eigenaar van een schoenenwinkel in Leeuwarden, worstelde met de verlichting in zijn winkel. De traditionele PLS lampen die hij gebruikte waren niet alleen energieverslindend, maar gaven ook een onaangename, gelige tint aan de ruimte. Klanten klaagden over vermoeide ogen en de algehele sfeer leed eronder.

Gelukkig bood Hollandlamp de perfecte oplossing: G23 LED PLS lampen. Na een grondige analyse van Rob's verlichtingsbehoeften adviseerde Hollandlamp hem om over te stappen op deze energiezuinige en veelzijdige LED lampen.

Het resultaat was verbluffend. De nieuwe LED verlichting bracht helderheid en levendigheid in de winkel, waardoor de schoenen op een natuurlijke wijze werden belicht en de kleuren tot leven kwamen. Klanten merkten meteen het verschil op en de verkoopcijfers stegen.

Dankzij het deskundige advies van Hollandlamp en de overstap naar G23 LED PLS lampen kon Rob zijn winkel transformeren naar een uitnodigende en aantrekkelijke ruimte, waar klanten graag terugkomen.


Tien voordelen van G23 LED PLS lampen

 • Energiezuinig: G23 LED PLS lampen verbruiken aanzienlijk minder energie dan traditionele verlichting, wat resulteert in lagere energierekeningen.
 • Lange levensduur: Deze lampen hebben een langere levensduur dan conventionele PLS lampen, waardoor ze minder vaak vervangen hoeven te worden.
 • Milieuvriendelijk: Door hun energie-efficiëntie dragen G23 LED PLS lampen bij aan een verminderde CO2-uitstoot en verminderde ecologische impact.
 • Directe start: LED PLS lampen met G23 fittingen hebben geen opwarmtijd nodig en zijn direct op volle helderheid.
 • Diverse lichtkleuren: Verkrijgbaar in verschillende kleurtemperaturen, waaronder warm wit, neutraal wit en daglicht wit, om te voldoen aan verschillende verlichtingsbehoeften.
 • Weinig warmteafgifte: LED-technologie produceert minder warmte dan traditionele lampen, waardoor de omgevingstemperatuur niet onnodig stijgt.
 • G23 LED PLS lampen produceren geen schadelijke UV-straling, waardoor ze geschikt zijn voor verlichtingstoepassingen waarbij UV-gevoelige materialen worden
 • Geen kwik: In tegenstelling tot sommige andere soorten lampen bevatten G23 LED PLS lampen geen kwik, waardoor ze veiliger zijn voor mens en milieu.
 • Flexibel ontwerp: De compacte vormfactor van LED PLS lampen maakt ze geschikt voor diverse armaturen en installatieopties.
 • Kostenbesparend op lange termijn: Investeringen in G23 LED PLS lampen op lange termijn terugverdiend door energiebesparingen en verminderde onderhoudskosten.