GY6,35 Led lampen

Leer alles over de voordelen en toepassingen van GY6,35 LED lampen. Ontdek waarom steeds meer mensen kiezen voor deze energiezuinige en duurzame verlichtingsoptie. Van hun lange levensduur tot hun brede compatibiliteit, wij delen alle informatie die u nodig heeft om te begrijpen waarom GY6,35 LED lampen een slimme keuze zijn voor uw verlichtingsbehoeften.

3 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren
 1. Sylvania TD GY6.35 300 827 Sylvania TD GY6.35 300 827  
  € 9,34 € 7,72 As low as € 9,11
 2. Sylvania TD GY6.35 300 865 Sylvania TD GY6.35 300 865  
  € 9,34 € 7,72 As low as € 9,11

3 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Wat zijn de voordelen van GY6,35 Led lampen?

GY6,35 LED lampen zijn de moderne vervangers van de vertrouwde GY6,35 halogeen steeklampen. Met een energiebesparing van meer dan 90% zijn ze een enorme stap voorwaarts in efficiëntie. Het vervangen van je oude halogeen lampen door GY6,35 LED lampen betekent dus niet alleen een kostenbesparing op de lange termijn, maar ook een milieuvriendelijkere keuze, aangezien de productie van halogeenlampen in de EU verboden is.

Een ander voordeel van GY6,35 LED lampen is dat ze aanzienlijk minder warm worden dan hun halogeen tegenhangers. Dit vermindert niet alleen het risico op brandwonden, maar vermindert ook de kans op brandgevaar veroorzaakt door oververhitting.

Maar er is meer. GY6,35 LED lampen gaan ook veel langer mee dan halogeen lampen. Sommige modellen hebben zelfs een levensduur van wel 40.000 uur, wat betekent dat je veel minder vaak hoeft te investeren in vervangingen. Dit maakt ze niet alleen kosteneffectief op lange termijn, maar ook praktisch en gemakkelijk te onderhouden.

Kortom, GY6,35 LED lampen bieden een combinatie van voordelen die ze tot een slimme keuze maken voor zowel huishoudelijke als commerciële toepassingen. Met hun energie-efficiëntie, veiligheidsvoordelen en lange levensduur zijn ze een investering die zichzelf snel terugverdient.

Waar worden GY6,35 Led lampen toegepast?

GY6,35 LED lampen vinden hun weg naar verschillende toepassingen, waaronder interieurverlichting, waar ze een glinsterend effect creëren in glas en metaal, wat een sfeervolle ambiance oplevert. Ze worden ook gebruikt in inbouwspots en wandarmaturen. Vanwege de compacte aard van de meeste GY6,35 armaturen is er vaak beperkte ruimte voor een GY6,35 LED lamp. Gelukkig zijn er enkele LED lampen die bijna net zo compact zijn als de oude GY6,35 halogeenlampen, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik in deze armaturen. Het is echter belangrijk op te merken dat vooral deze compacte GY6,35 LED lampen meestal niet kunnen worden gebruikt in combinatie met een dimmer, omdat er simpelweg geen ruimte is voor deze technologie in de GY6,35 LED lampjes.

In welke lichtkleuren zijn GY6,35 Led lampen verkrijgbaar?

GY6,35 LED lampen zijn verkrijgbaar in diverse lichtkleuren, die elk een unieke sfeer creëren en geschikt zijn voor verschillende toepassingen.

 • Tussen 1800 en 2600 Kelvin bevindt zich het bereik van extreem warm wit licht. Deze GY6,35 LED lampen zijn ideaal voor ruimtes waar een knusse en gezellige sfeer gewenst is, zoals in horecagelegenheden en huiselijke omgevingen.
 • Lampen met een kleurtemperatuur tussen 2700 en 2800 Kelvin bieden extra warm wit licht, het meest gangbare type voor algemeen gebruik. Dit sfeervolle licht is perfect voor het creëren van een gezellige ambiance in huis of in restaurants, terwijl het nog steeds voldoende helderheid biedt om bijvoorbeeld een menukaart te lezen.
 • Op 3000 Kelvin blijft het licht warm wit, maar wordt het door de meeste mensen als iets witter ervaren. Hoewel dit minder gebruikelijk is in huiselijke omgevingen, wordt deze kleur vaak toegepast in bedrijfsruimtes zoals kantines en toiletten.
 • Lampen met een kleurtemperatuur van 4000 Kelvin bieden neutraal wit licht. Dit wordt vaak geassocieerd met ziekenhuislicht en wordt over het algemeen niet aanbevolen voor thuisgebruik. Het is echter geschikt voor professionele omgevingen zoals tandartspraktijken en zakelijke ruimtes, waar helder en prettig werklicht gewenst is.

>> IN DE HOLLANDLAMP PRAKTIJK <<

Transformatie in museum door GY6,35 LED lampen

Rob, een medewerker van een museum in Waalwijk, stond voor een uitdaging. De oude halogeenlampen in de museumverlichting waren niet alleen energieverslindend, maar veroorzaakten ook oververhitting en verkleuring van de kunstwerken. Hij zocht naar een oplossing en kwam bij Hollandlamp terecht voor advies. Na een grondige analyse adviseerde Hollandlamp de overstap naar GY6,35 LED lampen.

Met de nieuwe LED lampen werd het museum getransformeerd. De kunstwerken werden prachtig belicht, zonder risico op schade door warmte of UV-straling. Bovendien was er een aanzienlijke daling in het energieverbruik, wat resulteerde in lagere kosten voor het museum. Rob was blij verrast met het resultaat en bedankte Hollandlamp voor hun deskundige advies en uitstekende service. De overstap naar GY6,35 LED lampen had het museum niet alleen geholpen om problemen op te lossen, maar ook om een betere en duurzamere verlichtingsoplossing te vinden.


Heb ik een driver nodig voor een GY6,35 Led lamp en zijn ze dimbaar

GY6,35 LED lampen werken meestal met een driver of op een bestaande halogeentransformator. Dit maakt het eenvoudig om ze direct te vervangen door een GY6,35 halogeenlamp zonder aanpassingen te hoeven doen. Sommige GY6,35 LED lampen vereisen echter een eigen driver voor optimale prestaties. Deze combinatie, samen met een eventuele dimmer, wordt vaak aanbevolen omdat het de beste werking garandeert.

In nieuwe installaties is het essentieel om alles goed op elkaar af te stemmen, inclusief de GY6,35 LED lamp, de driver en de dimmer. Hoewel de meeste GY6,35 LED lampen kunnen worden gedimd via een normale muurdimmer, zijn veel van deze lampen te compact om gedimd te kunnen worden. Enkele modellen zijn echter wel dimbaar, maar ze zijn doorgaans aanzienlijk groter dan de vroegere GY6,35 halogeenlampen.

Het is dus belangrijk om bij de aanschaf van GY6,35 LED lampen te controleren of ze compatibel zijn met een bestaande transformator of dat ze een eigen driver vereisen, en of ze al dan niet dimbaar zijn. Zo kunt u zeker zijn van de beste werking en de gewenste functionaliteit in uw verlichtingssysteem.

Tien voordelen van GY6,35 LED lampen

 • Energiezuinig: GY6,35 LED lampen bieden een energiebesparing van meer dan 90% ten opzichte van halogeenlampen.
 • Lange levensduur: Sommige modellen gaan wel tot 40.000 uur mee, wat resulteert in minder frequent vervangen.
 • Milieuvriendelijk: Door hun efficiëntie en lange levensduur verminderen GY6,35 LED lampen de ecologische voetafdruk.
 • Veiligheid: LED lampen worden veel minder warm dan halogeenlampen, waardoor het risico op brandwonden wordt verminderd.
 • Breed toepasbaar: GY6,35 LED lampen kunnen worden gebruikt in diverse armaturen, waaronder interieurverlichting, inbouwspots en wandarmaturen.
 • Compatibiliteit: Ze werken met bestaande halogeentransformatoren of hebben een eigen driver voor optimale prestaties.
 • Gemakkelijke installatie: Vaak kunnen ze direct worden vervangen zonder aanpassingen te hoeven doen aan de armaturen.
 • Keuze in lichtkleuren: Verkrijgbaar in verschillende kleurtemperaturen, waaronder warm wit, extra warm wit en neutraal wit, voor diverse sfeer- en toepassingsmogelijkheden.
 • Veilig dimmen: Sommige modellen zijn dimbaar en kunnen veilig worden gedimd met compatibele dimmers.
 • Kosteneffectief: Ondanks de initiële investering leiden de energiebesparing en langere levensduur tot lagere operationele kosten op lange termijn.