Van Lien Noodverlichting

Noodverlichting van Van Lien zorgt voor optimale veiligheid in elk gebouw. Met LED-technologie en een focus op duurzaamheid biedt Van Lien noodverlichting oplossingen voor diverse toepassingen. Van heldere en duidelijke nooduitgangen tot flexibele installatiemogelijkheden. Ook Van Lien noodverlichting in het zwart en gedimt voor horeca of biosscoop is verkrijgbaar. Kortom Alle Van Lien noodverlichting vindt je hier.

Producten 1-24 van 256

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Producten 1-24 van 256

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Welke voordelen heeft Led bij Van Lien noodverlichting?

Ontdek de voordelen van Van Lien noodverlichting, waar LED-technologie een onmisbaar element is geworden. Met de verplichting om andere lichtbronnen niet meer te produceren of importeren, heeft LED de markt veroverd. Van Lien Led noodverlichting biedt niet alleen deze moderne oplossing, maar levert ook aanzienlijke energiebesparingen op. Met LED-technologie kunt u tot wel 75% besparen op energiekosten, wat een aanzienlijke impact heeft op noodverlichting die 24 uur per dag brandt. Deze besparingen zorgen ervoor dat de investering in LED Van Lien noodverlichting snel wordt terugverdiend.

Maar de voordelen stoppen daar niet. Waar vroeger jaarlijks lampen moesten worden vervangen als onderdeel van regulier onderhoud, is dat met LED Van Lien noodverlichting niet langer nodig. Hoewel regelmatige controle nog steeds essentieel is, hoeft het armatuur niet te worden geopend en hoeven lampen niet te worden vervangen. Dit betekent minder gedoe en lagere onderhoudskosten op de lange termijn. Kies voor betrouwbare en energiezuinige noodverlichting met Van Lien, uw partner voor veiligheid en efficiëntie.

Verschillende Van Lien noodverlichting armaturen

Van Lien noodverlichting biedt een verscheidenheid aan armaturen om aan verschillende behoeften te voldoen. Deze armaturen kunnen worden onderverdeeld in drie hoofdcategorieën:

 • Vluchtweg indicatie: Deze armaturen zijn uitgerust met pictogrammen die de snelste route naar een veilige uitgang aangeven, waardoor evacuatie eenvoudiger wordt.
 • Vluchtwegverlichting: Deze armaturen blijven bij stroomuitval branden voor minimaal een uur, waardoor de vluchtroute voldoende verlicht blijft om veilig te kunnen navigeren en struikelgevaar te voorkomen.
 • Vluchtweg indicatie met verlichting: Dit type armatuur combineert de functies van de eerste twee categorieën, met zowel pictogrammen als verlichting. Dit biedt een duidelijke aanwijzing van de vluchtroute, ondersteund door voldoende verlichting.

Naast deze categorieën zijn er verschillende specificaties beschikbaar binnen Van Lien noodverlichting. Van LED-noodverlichting geschikt voor inbouw en opbouw, tot armaturen voor montage aan de wand of het plafond. Er zijn enkelzijdige en dubbelzijdige opties, geschikt voor binnen- en buitengebruik. Sommige armaturen zijn ontworpen met speciale kenmerken, zoals een dimstand voor normaal gebruik en een zwarte behuizing die ze geschikt maakt voor gebruik in bijvoorbeeld bioscopen of horecagelegenheden zonder dat het groene pictogram storend is. Met Van Lien noodverlichting is er een uitgebreide keuze om aan diverse vereisten te voldoen.

Van Lien noodverlichting met accu ofwel decentrale noodverlichting

Van Lien noodverlichting biedt twee soorten accu systemen aan. De meest gebruikte zijn de decentrale noodverlichtingssystemen, waarbij het armatuur zelf is uitgerust met een accu. Daarnaast zijn er centrale noodverlichtingssystemen, waarbij een extern noodbatterijsysteem wordt gebruikt, voornamelijk in grotere gebouwen. Deze pagina richt zich specifiek op decentrale Van Lien noodverlichting met een ingebouwde accu, wat geschikt is voor diverse toepassingen in normale situaties.

Decentrale noodverlichtingssystemen bieden flexibiliteit en eenvoudige installatie. Omdat de accu in het armatuur is geïntegreerd, zijn er geen extra externe componenten nodig. Dit maakt ze ideaal voor kleinere ruimtes of gebouwen waar centrale systemen niet praktisch zijn. Met Van Lien noodverlichting bent u verzekerd van betrouwbare verlichting in noodsituaties, waardoor evacuatiepaden duidelijk verlicht blijven, zelfs bij stroomuitval. Kies voor de kwaliteit en betrouwbaarheid van Van Lien noodverlichtingssystemen voor optimale veiligheid in uw gebouw.


>> IN DE HOLLANDLAMP PRAKTIJK <<

Stroomuitval in een slagerij tijdens een drukke middag

Annabel, eigenaar van een slagerij in Hoogeveen, stond voor een uitdaging toen de stroom uitviel tijdens een drukke middag. Klanten raakten in paniek en de slagerij was gehuld in duisternis. Gelukkig had Annabel geïnvesteerd in Van Lien noodverlichting. De heldere LED-armaturen activeerden automatisch en verlichtten de gangpaden en de uitgangen, waardoor klanten veilig konden evacueren en het personeel de situatie onder controle kon houden.

Terwijl Annabel de situatie beheerste, realiseerde ze zich de waarde van haar investering in Van Lien noodverlichting. Dankzij de betrouwbare werking van de armaturen kon ze snel reageren op de noodsituatie en de veiligheid van haar klanten en medewerkers waarborgen. Sindsdien vertrouwt Annabel op Van Lien noodverlichting als een essentieel onderdeel van haar bedrijfsveiligheid, met gemoedsrust wetende dat haar slagerij goed beschermd is, zelfs in het geval van onverwachte stroomuitval.


Onderhoud van Van Lien noodverlichting

Het onderhoud van Van Lien noodverlichting is essentieel en wettelijk verplicht. Jaarlijks moet er onderhoud plaatsvinden om de goede werking te waarborgen. Voorheen moesten lampen jaarlijks worden vervangen, ongeacht of ze stuk waren. Met Van Lien LED noodverlichting is dit niet meer nodig, maar regelmatig onderhoud blijft noodzakelijk. Controleer de noodverlichting op correcte werking en vervang de batterijen elke 4 jaar bij de meeste modellen. Gebruik altijd originele batterijen, omdat goedkopere alternatieven vaak niet dezelfde kwaliteit bieden. Afwijken kan leiden tot verminderde functionaliteit of zelfs defecten aan de armaturen. Investeer in het juiste onderhoud om de veiligheid en betrouwbaarheid van uw Van Lien noodverlichting te waarborgen.

Hoe en waar plaats ik Van Lien noodverlichting?

Het plaatsen van Van Lien noodverlichting vereist meer dan alleen het installeren van een armatuur boven de uitgang met een pijl rechtdoor. Het is een serieus onderwerp dat de juiste aandacht verdient. Om te bepalen welke noodverlichting nodig is voor jouw bedrijf, is een grondig plan nodig. Hierbij wordt berekend hoeveel licht er op de vloer valt bij stroomuitval. Hollandlamp kan deze berekeningen nauwkeurig uitvoeren, zodat je precies weet welke Van Lien noodverlichting waar geplaatst moet worden. Zo zorg je ervoor dat iedereen in geval van stroomuitval veilig de weg kan vinden met behulp van Van Lien noodverlichting. Investeer in de juiste planning en installatie om de veiligheid van jouw bedrijf te waarborgen.

Goedkope Van Lien noodverlichting

In de markt zijn veel goedkope noodverlichtingsarmaturen verkrijgbaar, soms al voor een paar tientjes. Het verschil tussen deze goedkope opties en Van Lien noodverlichtingsarmaturen is aanzienlijk. Allereerst is er een verschil in kwaliteit van uitstraling. Van Lien noodverlichting is netjes afgewerkt en produceert geen hinderlijk strooilicht, wat storend kan zijn voor mensen die in de buurt passeren.

Belangrijker nog is de duurzaamheid en betrouwbaarheid op lange termijn. Bij de aankoop van een noodverlichtingsarmatuur wil je er zeker van zijn dat het ook na 5 of 10 jaar nog steeds voldoet aan de normen, met name wat betreft de minimale functionering van 1 uur en de voldoende lichtopbrengst.

Hoewel noodverlichting iets is wat je liever niet nodig hebt, is het van vitaal belang dat het in geval van nood feilloos functioneert. Daarom kies je voor LED noodverlichting van Van Lien, voor gegarandeerde kwaliteit en betrouwbaarheid wanneer het er echt toe doet.

Tien voordelen van Van Lien noodverlichting:

 • Hoogwaardige afwerking en minimalisatie van hinderlijk strooilicht
 • Duurzaamheid en betrouwbaarheid op lange termijn, zelfs na 5 of 10 jaar
 • Voldoet aan normen voor minimale functionering van 1 uur en optimale lichtopbrengst
 • Geen concessies aan kwaliteit en prestaties, zelfs bij langdurig gebruik
 • Optimaal ontwerp voor duidelijke oriëntatie in noodsituaties
 • Energiezuinige LED-technologie voor lagere operationele kosten en milieuvriendelijkheid
 • Flexibele installatiemogelijkheden voor verschillende toepassingen
 • Gedegen planning en advies voor nauwkeurige plaatsing en optimale veiligheid
 • Gegarandeerde functionaliteit en prestaties wanneer het er echt toe doet
 • Vertrouw op Van Lien noodverlichting voor ongeëvenaarde betrouwbaarheid en veiligheid