T5 Led TL 29 cm

Ontdek hoe T5 LED TL 29cm buizen uw verlichtingsbehoeften kunnen transformeren. Met energiezuinige prestaties en heldere verlichting bieden deze moderne LED buizen een veelzijdige oplossing voor diverse toepassingen. Of u nu op zoek bent naar een upgrade voor uw kantoor, winkel of fabrieksruimte, T5 LED TL 29cm buizen zijn geschikt voor gebruik met een HF voorschakelapparaat of directe aansluiting op 230 volt, waardoor ze een ideale keuze zijn voor efficiënte verlichting.

5 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

5 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

T5 Led TL 29cm buizen, wat levert dit aan besparing op?

Met T5 LED TL 29cm buizen realiseer je aanzienlijke besparingen, zowel financieel als op het gebied van energie-efficiëntie. Deze buizen verbruiken gemiddeld slechts 4 watt, terwijl ze een traditionele TL buis van 8 watt vervangen. Dit resulteert in een besparing van 4 watt, plus nog eens 6 watt van het voorschakelapparaat, wat een totale besparing van 12 watt oplevert. Hierdoor wordt een indrukwekkende energiebesparing van ongeveer 75% gerealiseerd.

Bovendien gaan T5 LED TL 29cm buizen veel langer mee dan conventionele TL buizen, tot wel 10 keer langer. Dit betekent minder tijd en kosten voor het vervangen van buizen en het aanschaffen van nieuwe exemplaren.

Een ander voordeel is dat T5 LED TL 29cm buizen direct 100% lichtsterkte leveren, zonder opwarmtijd zoals bij traditionele TL buizen.

Samengevat bieden T5 LED TL 29cm buizen aanzienlijke voordelen op het gebied van kostenbesparing, energie-efficiëntie en gebruiksgemak.

In welke lichtkleuren zijn T5 Led TL 29cm buizen verkrijgbaar?

T5 LED TL 29cm buizen zijn verkrijgbaar in verschillende lichtkleuren, die worden uitgedrukt in graden Kelvin. Over het algemeen zijn er drie veelvoorkomende kleurtemperaturen beschikbaar.

Ten eerste is er 3000 Kelvin, wat staat voor warm wit licht. Deze kleur wordt vaak gebruikt in winkels, kantoren en andere ruimtes waar een sfeervolle ambiance gewenst is.

Dan hebben we 4000 Kelvin, wat neutraal wit licht betekent. T5 LED TL 29cm buizen met deze kleurtemperatuur worden voornamelijk toegepast in werkruimtes zoals magazijnen, werkplaatsen en fabriekshallen, waar helder werklicht essentieel is.

Tot slot is er 6500 Kelvin, ook wel bekend als daglicht wit. Deze kleur wordt specifiek gebruikt op plaatsen waar nauwkeurige productcontrole nodig is, zoals in de landbouw voor het controleren van groenten en fruit, in de grafische industrie of bij autospuiterijen.

Naast deze bekende kleuren komen er ook andere kleuren T5 LED TL 29cm buizen op de markt, zoals geel, blauw, rood, en zelfs specifieke buizen voor de voedingssector. Deze buizen zijn ontworpen om bepaalde kleurtinten te accentueren, bijvoorbeeld om vlees er roder uit te laten zien dan het in werkelijkheid is.

T5 Led TL 29cm buizen direct voor een HF vsa, of op 230 volt?

T5 LED TL 29cm buizen zijn verkrijgbaar in twee varianten: geschikt voor aansluiting op een HF (hoogfrequent) voorschakelapparaat en geschikt voor directe aansluiting op 230 volt, zonder enig voorschakelapparaat.

Als je van plan bent om T5 LED TL 29cm buizen te installeren in een situatie waarbij het oude voorschakelapparaat behouden moet blijven, is het belangrijk om te controleren of dit voorschakelapparaat compatibel is met de T5 LED TL 29cm buis. Vaak staat deze informatie vermeld in de compatibiliteitslijsten van de buizen. Het is ook essentieel om te realiseren dat als je T5 LED TL 29cm buizen kiest die geschikt zijn voor een HF voorschakelapparaat, ze alleen hierop zullen werken. Als het voorschakelapparaat defect raakt, moet je dit ook gewoon vervangen. In dit geval is het raadzaam om te overwegen om de armaturen om te bouwen voor T5 LED TL 29cm buizen die direct op 230 volt kunnen worden aangesloten, vooral als de armaturen al 5 jaar of ouder zijn. Hiermee elimineer je een kwetsbaar onderdeel uit je systeem.

Het installeren van T5 LED TL 29cm buizen vereist het aanpassen van bestaande armaturen, waarbij het voorschakelapparaat buiten werking wordt gesteld. Aangezien je wijzigingen aanbrengt binnen een armatuur, ben je ook verantwoordelijk voor de veiligheid ervan. Zorg er daarom voor dat je voldoende kennis hebt of schakel een elektricien in om dit werk voor je te doen. Als dit eenmaal is voltooid, kun je de T5 LED TL 29cm buizen probleemloos toepassen.


>> IN DE HOLLANDLAMP PRAKTIJK <<

T5 Led TL 29 cm voor nauwkeurig werkproces

Reindert, eigenaar van een timmerfabriek in Eindhoven, stond voor een uitdaging in zijn werkplaats. De verlichting was verouderd en inefficiënt, waardoor het werktempo werd vertraagd en de productiviteit afnam. Op zoek naar een oplossing wendde hij zich tot Hollandlamp voor advies.

Na een grondige analyse van de situatie adviseerde Hollandlamp Reindert om over te stappen op T5 LED TL 29cm buizen. Deze moderne verlichting zou niet alleen energiezuinig zijn, maar ook helder en consistent licht leveren, essentieel voor een nauwkeurig werkproces.

Reindert volgde het advies op en liet zijn timmerfabriek voorzien van de nieuwe T5 LED TL 29cm buizen. Het resultaat was verbluffend. De werkplaats was helder verlicht, waardoor de productiviteit toenam en de kwaliteit van het werk verbeterde.

Dankzij het deskundige advies en de kwaliteitsproducten van Hollandlamp kon Reindert zijn timmerfabriek efficiënter en effectiever laten draaien, wat resulteerde in tevreden klanten en een verbeterde bedrijfsvoering.


T5 Led TL 29cm buizen hebben verschillende lichtsterktes hoe zit dan?

Bij het onderzoeken van T5 LED TL 29cm buizen valt op dat er aanzienlijke variatie is in zowel lichtsterkte als verbruikt wattage. Dit kan het selectieproces bemoeilijken. Over het algemeen vertonen de budget T5 LED TL 29cm buizen een lagere lichtopbrengst, terwijl de duurdere varianten meer licht produceren.

Om een 8 watt TL buis adequaat te vervangen, is een minimum lichtopbrengst van 400 lumen vereist. Dit betekent dat T5 LED TL 29cm buizen die minder dan 400 lumen uitstralen, minder helder zijn dan de traditionele 8 watt TL buizen. Hoewel een hogere lichtopbrengst gunstig kan zijn, volstaat 400 lumen voor vervanging.

Belangrijk om op te merken is dat T5 LED TL 29cm buizen, wanneer ze branden, de indruk kunnen wekken meer licht te produceren dan TL buizen. Dit komt doordat TL buizen licht in alle richtingen verspreiden en via reflectie van het armatuur ook licht naar beneden projecteren. T5 LED TL 29cm buizen stralen echter uitsluitend naar beneden, wat resulteert in een helderdere indruk.

Bij het selecteren van de juiste T5 LED TL 29cm buizen is het essentieel om niet alleen naar het wattage te kijken, maar ook naar de lichtopbrengst in lumen. Dit zorgt ervoor dat de verlichtingseisen van de ruimte optimaal worden vervuld. Bovendien dient rekening te worden gehouden met de specifieke toepassing en de gewenste sfeer.

Het is raadzaam om bij twijfel een professional te raadplegen om een weloverwogen keuze te maken. Door de juiste T5 LED TL 29cm buizen te selecteren, kan de verlichtingskwaliteit worden geoptimaliseerd en kan worden voldaan aan de eisen van de ruimte.

Tien voordelen van T5 Led TL 29cm buizen

  • Energiezuinig: T5 LED TL 29cm buizen verbruiken aanzienlijk minder energie dan traditionele TL buizen.
  • Langere levensduur: Deze LED buizen gaan tot wel 10 keer langer mee dan conventionele TL buizen, wat resulteert in minder vervanging en lagere onderhoudskosten.
  • Diverse lichtkleuren: Beschikbaar in verschillende kleurtemperaturen, waaronder warm wit, neutraal wit en daglicht wit, voor flexibele toepassingen in diverse omgevingen.
  • Compatibiliteit: Geschikt voor zowel gebruik met een HF voorschakelapparaat als directe aansluiting op 230 volt, waardoor ze veelzijdig inzetbaar zijn.
  • Heldere verlichting: Bieden direct 100% lichtsterkte zonder opwarmtijd, wat zorgt voor directe en consistente verlichting.
  • Kostenbesparend: Door de combinatie van energie-efficiëntie en langere levensduur, leiden T5 LED TL 29cm buizen tot aanzienlijke besparingen op energie- en onderhoudskosten.
  • Milieuvriendelijk: Verminderen de ecologische voetafdruk door minder energieverbruik en minder afval door vervanging.
  • Brede toepasbaarheid: Geschikt voor diverse toepassingen zoals winkels, kantoren, magazijnen, werkplaatsen en fabriekshallen.
  • Heldere verlichting: T5 LED TL 29cm buizen stralen alleen naar beneden uit, waardoor ze helderder lijken dan traditionele TL buizen.
  • Professionele installatie: Voor een veilige en efficiënte installatie wordt geadviseerd om een professional in te schakelen.