Led TL buizen T5

LED TL buizen T5 zijn de ideale vervangers voor traditionele TL buizen, dankzij hun energiebesparing en langere levensduur. Beschikbaar in diverse lengtes en lichtkleuren, bieden ze een efficiënte en flexibele verlichtingsoplossing voor verschillende toepassingen. Of het nu gaat om sfeervolle verlichting in winkels of helder werklicht in magazijnen, LED TL buizen T5 zijn een slimme keuze. Lees verder om meer te weten te komen over de voordelen en toepassingen van LED TL buizen T5.


Categorieen


Producten 1-24 van 161

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Producten 1-24 van 161

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Led TL buizen T5 wat bespaart mij dat?

De overstap naar LED TL buizen T5 biedt tal van voordelen. LED TL buizen T5 zijn beschikbaar in diverse uitvoeringen, wat betekent dat ze in verschillende lengtes en wattages verkrijgbaar zijn. Voor vrijwel elke conventionele T5 TL buis is er een LED-variant die hetzelfde formaat en vermogen heeft, maar met aanzienlijk lagere energiekosten.

Een van de grootste voordelen van LED TL buizen T5 is de energiebesparing. Ze besparen tot wel 70% aan energie vergeleken met traditionele T5 TL buizen. Dit resulteert in een significante vermindering van uw energierekening. Bovendien hebben LED TL buizen T5 een veel langere levensduur; ze gaan tot wel 8 keer langer mee dan standaard T5 TL buizen. Dit betekent dat u in de tussentijd geen lampen hoeft te vervangen, wat ook weer kosten bespaart.

Daarnaast zijn er nog meer voordelen van LED TL buizen T5. Ze produceren aanzienlijk minder warmte dan standaard TL buizen, wat bijdraagt aan een betere temperatuurbeheersing in de ruimte waar ze worden gebruikt. Bovendien bieden LED TL buizen T5 direct 100% licht wanneer ze worden ingeschakeld, zonder opwarmtijd. Dit zorgt voor een efficiënte en comfortabele verlichtingservaring.

Kortom, de overstap naar LED TL buizen T5 levert niet alleen een aanzienlijke energiebesparing op, maar vermindert ook de onderhoudskosten en verbetert het gebruikscomfort. Met deze voordelen is het duidelijk waarom LED TL buizen T5 een verstandige keuze zijn voor zowel huishoudelijke als zakelijke toepassingen.

In welke lichtkleuren zijn Led TL buizen T5 verkrijgbaar?

LED TL buizen T5 zijn verkrijgbaar in diverse lichtkleuren, uitgedrukt in graden Kelvin (K). De meest voorkomende lichtkleuren voor LED TL buizen T5 zijn 3000K, 4000K en 6500K, elk met specifieke toepassingsgebieden.

 • 3000 Kelvin staat voor warm wit licht. Deze lichtkleur wordt vaak gebruikt in winkels, kantoren en andere ruimtes waar sfeer belangrijk is. Warm wit licht creëert een aangename en uitnodigende omgeving, waardoor het ideaal is voor plekken waar mensen zich comfortabel moeten voelen.
 • 4000 Kelvin betekent neutraal wit licht. LED TL buizen T5 met deze lichtkleur worden voornamelijk toegepast op werkplekken zoals magazijnen, werkplaatsen en fabriekshallen. Neutraal wit licht biedt een helder en natuurlijk zicht, wat essentieel is voor productiviteit en nauwkeurigheid in werkomgevingen.
 • 6500 Kelvin wordt ook wel daglicht wit genoemd. Deze lichtkleur wordt vaak gebruikt in specifieke situaties, zoals bij productcontrole. Voorbeelden hiervan zijn de landbouwsector, waar groente en fruit gecontroleerd worden, de grafische industrie en autospuiterijen. Daglicht wit licht zorgt voor een zeer helder en gedetailleerd zicht, wat cruciaal is voor precisiewerk.

Naast deze standaard lichtkleuren zijn er ook LED TL buizen T5 verkrijgbaar in andere kleuren zoals geel, blauw en rood. Er zijn zelfs specifieke LED TL buizen T5 ontwikkeld voor de voedingssector. Deze buizen hebben aangepaste kleurtinten die bijvoorbeeld het vlees van de slager roder doen lijken, wat de presentatie van producten kan verbeteren.

Met deze verscheidenheid aan lichtkleuren en toepassingen, biedt de keuze voor LED TL buizen T5 flexibiliteit en aanpassingsvermogen aan verschillende behoeften en omgevingen.

Led TL buizen T5 direct voor een HF vsa, of op 230 volt?

LED TL buizen T5 zijn beschikbaar in twee varianten: geschikt voor een HF voorschakelapparaat (HF VSA) en voor directe aansluiting op 230 volt netspanning, zonder voorschakelapparaat.

Bij gebruik van LED TL buizen T5 met een HF voorschakelapparaat, is het belangrijk om te controleren of het huidige voorschakelapparaat compatibel is met de nieuwe LED buizen. Dit kan meestal worden nagegaan in de compatibiliteitslijsten van de LED TL buizen T5. Realiseer je dat LED TL buizen T5 die werken met een HF VSA, alleen daarop functioneren. Bij defect van het VSA moet dit dus ook vervangen worden. Als de armaturen ouder zijn dan vijf jaar, kan het overwegen waard zijn om deze om te bouwen voor LED TL buizen T5 die direct op 230 volt werken. Dit voorkomt toekomstige problemen met verouderde voorschakelapparaten.

Bij gebruik van LED TL buizen T5 op 230 volt moet het bestaande armatuur worden omgebouwd door het voorschakelapparaat buiten werking te stellen. Deze aanpassing brengt verantwoordelijkheid met zich mee voor de veiligheid van het armatuur. Het is essentieel om de aanpassing vakkundig uit te voeren of een elektricien in te schakelen. Na deze aanpassing kunnen de 230 volt LED TL buizen T5 probleemloos worden toegepast.

Deze twee opties bieden flexibiliteit bij het kiezen van de juiste LED TL buizen T5 voor uw situatie, rekening houdend met de leeftijd en staat van uw huidige armaturen en de wens om toekomstige onderhoudskosten te minimaliseren.


>> IN DE HOLLANDLAMP PRAKTIJK <<

Snoepwinkeltje nodigt meer uit door LED TL buizen T5

Helga, eigenaar van een charmant snoepwinkeltje in Maassluis, had een probleem. Haar winkelverlichting, bestaande uit oude T5 TL buizen, verbruikte veel energie en gaf regelmatig problemen. Ze zocht een efficiëntere oplossing en wendde zich tot Hollandlamp voor advies.

De specialisten van Hollandlamp adviseerden haar om over te stappen op LED TL buizen T5. Helga was aanvankelijk sceptisch, maar na uitleg over de voordelen, waaronder de energiebesparing van 70% en de langere levensduur van de LED buizen, besloot ze de stap te wagen.

Hollandlamp hielp haar bij het selecteren van de juiste LED TL buizen T5, afgestemd op de afmetingen en verlichtingsbehoeften van haar winkel. Ze kozen voor warm wit licht van 3000K om de gezellige sfeer te behouden. De installatie verliep soepel en Helga merkte direct een verschil: de winkel werd helderder verlicht, de buizen werden minder warm en haar energierekening daalde aanzienlijk.

Dankzij Hollandlamp's advies heeft Helga nu een energiezuinige en betrouwbare verlichtingsoplossing die haar snoepwinkeltje nog uitnodigender maakt.


Wat zijn de verschillende uitvoering in Led TL buizen T5?

LED TL buizen T5 worden exclusief gebruikt ter vervanging van conventionele TL buizen T5, omdat er geen standaard armaturen beschikbaar zijn voor LED TL buizen T5. Ze zijn momenteel verkrijgbaar in verschillende lengtes en corresponderende wattages:

 • 29 cm ter vervanging van een 8 watt buis
 • 55 cm ter vervanging van een 14 watt buis
 • 85 cm ter vervanging van een 21 watt buis
 • 115 cm ter vervanging van een 28 en/of 54 watt buis
 • 145 cm ter vervanging van een 36, 49 en/of 80 watt buis

Bij de keuze van de juiste lengte is het belangrijk om rekening te houden met de hoeveelheid licht die de LED TL buizen T5 uitstralen. Zo zijn er bijvoorbeeld in de lengte van 145 cm verschillende vervangende modellen beschikbaar. Bij het kiezen van een LED TL buis T5 die op een HF voorschakelapparaat (VSA) moet worden aangesloten, is het essentieel om het juiste wattage te selecteren, omdat deze buizen alleen functioneren met de specifieke voorschakelapparaten waarvoor ze zijn ontworpen. Een verkeerde keuze kan leiden tot compatibiliteitsproblemen.

Daarentegen biedt de keuze voor LED TL buizen T5 die direct op 230 volt werken meer flexibiliteit in het selecteren van het wattage. Dit kan handig zijn als je de lichtsterkte wilt aanpassen aan specifieke behoeften zonder rekening te hoeven houden met een voorschakelapparaat.

Als je hulp of advies nodig hebt bij de keuze van de juiste LED TL buizen T5, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Onze specialisten staan klaar om je te helpen bij het maken van de juiste keuze voor jouw situatie.

Tien kenmerken van LED TL buizen T5

 • LED TL buizen T5 besparen tot wel 70% energie in vergelijking met traditionele T5 TL buizen.
 • LED TL buizen T5 gaan tot wel 8 keer langer mee dan standaard T5 TL buizen, wat vervangingskosten vermindert.
 • LED TL buizen T5 geven direct 100% licht zonder opwarmtijd, wat zorgt voor een efficiënte verlichting.
 • LED TL buizen T5 worden aanzienlijk minder warm dan conventionele buizen, wat bijdraagt aan een betere temperatuurbeheersing.
 • Verkrijgbaar in 3000K (warm wit), 4000K (neutraal wit) en 6500K (daglicht wit), geschikt voor verschillende toepassingen.
 • LED TL buizen T5 kunnen zowel op HF voorschakelapparaten als direct op 230 volt netspanning worden aangesloten.
 • Speciaal ontworpen om conventionele T5 TL buizen te vervangen zonder de noodzaak voor nieuwe armaturen.
 • Beschikbaar in verschillende lengtes en wattages, zoals 29 cm, 55 cm, 85 cm, 115 cm en 145 cm, wat diverse vervangingsmogelijkheden biedt.
 • Door de lagere warmteontwikkeling en directe werking zijn LED TL buizen T5 veiliger in gebruik.
 • De langere levensduur en lagere energieverbruik van LED TL buizen T5 resulteren in aanzienlijke besparingen op onderhouds- en energiekosten.