T5 Led TL 85 cm

Op zoek naar energiezuinige verlichting met helder en gericht licht? Ontdek de voordelen van T5 LED TL 85 cm buizen. Deze moderne verlichtingsoptie biedt een efficiënte vervanging voor traditionele TL-buizen, met aanzienlijke energiebesparingen en een langere levensduur. Of u nu een winkel, kantoor of magazijn heeft, T5 LED TL 85 cm buizen zijn een ideale keuze voor het verbeteren van uw verlichting en het verlagen van uw energiekosten.

Producten 1-24 van 29

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren
 1. OSRAM LED TUBE T5 HF 849 mm 10W 830
  10W
  OSRAM LED TUBE T5 HF 849 mm 10W 830  
  € 19,81 € 16,37 As low as € 19,41
 2. OSRAM LED TUBE T5 HF 849 mm 10W 840
  10W
  OSRAM LED TUBE T5 HF 849 mm 10W 840  
  € 19,81 € 16,37 As low as € 19,41

Producten 1-24 van 29

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

T5 Led TL 85cm buizen, wat levert dit aan besparing op?

Overstappen op T5 LED TL 85cm buizen kan aanzienlijke besparingen opleveren, zowel in termen van kosten als energieverbruik. Deze efficiënte verlichtingsoptie verbruikt gemiddeld slechts 10 watt, terwijl ze een traditionele 21 watt TL-buis vervangen. Dit vertaalt zich naar een besparing van maar liefst 11 watt, plus de extra besparing van het voorschakelapparaat, dat ongeveer 7 watt kan zijn. In totaal komt dit neer op een energiebesparing van zo'n 18 watt, wat overeenkomt met een indrukwekkende 70%.

Een ander voordeel van T5 LED TL 85cm buizen is hun langere levensduur, die tot wel 10 keer langer kan zijn dan die van traditionele TL-buizen. Dit betekent niet alleen minder tijd besteed aan het vervangen van buizen, maar ook minder uitgaven voor het aanschaffen van nieuwe exemplaren.

Bovendien leveren T5 LED TL 85cm buizen direct 100% lichtsterkte, zonder de noodzaak om langzaam op te warmen zoals sommige andere verlichtingstypen.

Kortom, het overstappen op T5 LED TL 85cm buizen biedt aanzienlijke voordelen. Niet alleen bespaar je geld en energie, maar ook tijd en draag je bij aan het behoud van het milieu. Met hun efficiëntie en duurzaamheid zijn deze buizen een verstandige keuze voor zowel commerciële als residentiële toepassingen.

In welke lichtkleuren zijn T5 Led TL 85cm buizen verkrijgbaar?

T5 LED TL 85cm buizen zijn verkrijgbaar in verschillende lichtkleuren om aan diverse zakelijke behoeften te voldoen. Deze buizen zijn doorgaans beschikbaar in drie hoofdkleuren, uitgedrukt in graden Kelvin.

Als eerste hebben we 3000 Kelvin, wat staat voor warm wit licht. Dit type verlichting wordt veelal toegepast in commerciële omgevingen zoals winkels, kantoren en andere ruimtes waar een aangename sfeer gewenst is naast functionele verlichting.

Daarnaast hebben we 4000 Kelvin, wat neutraal wit licht betekent. T5 LED TL 85cm buizen met deze kleur worden voornamelijk gebruikt in werkomgevingen zoals magazijnen, werkplaatsen en fabriekshallen, waar helder werklicht van essentieel belang is.

Tot slot hebben we 6500 Kelvin, ook wel daglicht wit genoemd. Deze kleur wordt specifiek gebruikt op locaties waar nauwkeurige kleurweergave en helderheid vereist zijn, zoals bij productcontrole in sectoren zoals landbouw, grafische industrie en autospuiterijen.

Naast deze gangbare kleuren zijn er ook andere varianten op de markt, zoals geel, blauw, rood en specifieke buizen voor de voedingsindustrie. Deze breed scala aan beschikbare lichtkleuren maakt T5 LED TL 85cm buizen flexibel inzetbaar voor diverse zakelijke toepassingen.

T5 Led TL 85cm buizen direct voor een HF vsa, of op 230 volt?

T5 LED TL 85cm buizen zijn verkrijgbaar in twee varianten: geschikt voor aansluiting op een HF voorschakelapparaat en geschikt voor directe aansluiting op 230 volt, zonder extra voorschakelapparaat.

Bij het overwegen van het gebruik van T5 LED TL 85cm buizen in een situatie waarbij het oude voorschakelapparaat behouden blijft, is het belangrijk om te controleren of het huidige voorschakelapparaat compatibel is met de T5 LED TL 85cm buis. Dit kan meestal worden gevonden in de compatibiliteitslijsten van de buizen. Het is echter essentieel om te realiseren dat buizen die geschikt zijn voor een HF voorschakelapparaat alleen op dat type voorschakelapparaat werken. Als het voorschakelapparaat defect raakt, moet het nog steeds worden vervangen. In dit geval kan overwogen worden om armaturen die vijf jaar of ouder zijn om te bouwen voor T5 LED TL 85cm buizen die direct op 230 volt kunnen worden aangesloten, om zo een kwetsbaar onderdeel uit het systeem te verwijderen.

Bij het gebruik van T5 LED TL 85cm buizen moeten bestaande armaturen worden aangepast, waarbij het voorschakelapparaat buiten werking wordt gesteld. Aangezien deze aanpassing de veiligheid van het armatuur beïnvloedt, is het belangrijk om vakkundig te werk te gaan of een elektricien in te schakelen om het werk uit te voeren. Zodra deze aanpassingen zijn gedaan, kunnen de T5 LED TL 85cm buizen probleemloos worden toegepast.


>> IN DE HOLLANDLAMP PRAKTIJK <<

T5 LED TL 85 cm buizen zetten ijswinkel in warm licht

Pierre, eigenaar van een ijswinkel in Bussum, stond voor een uitdaging: zijn huidige verlichting was niet alleen inefficiënt, maar veroorzaakte ook hoge energierekeningen. Gelukkig bood Hollandlamp de perfecte oplossing met T5 LED TL 85 cm buizen.

Na het advies van Hollandlamp te hebben ingewonnen, besloot Pierre over te stappen op deze energiezuinige verlichting. Het resultaat was verbluffend. De nieuwe T5 LED TL 85 cm buizen zorgden niet alleen voor helder en gericht licht in zijn ijswinkel, maar ook voor een aanzienlijke energiebesparing. Pierre merkte al snel een daling in zijn energiekosten en genoot van de verbeterde verlichting in zijn winkel.

Dankzij het advies en de kwaliteit van Hollandlamp kon Pierre zijn winkel efficiënter en duurzamer runnen, terwijl zijn klanten genoten van het heerlijke ijs onder de stralende verlichting.


T5 Led TL 85cm buizen hebben verschillende lichtsterktes hoe zit dan?

Bij het bekijken van T5 LED TL 85cm buizen valt op dat er aanzienlijke verschillen zijn in zowel de lichtsterkte als het verbruikte wattage. Dit kan het selecteren van de juiste buizen een uitdaging maken. Over het algemeen geven budget T5 LED TL 85cm buizen wat minder licht, terwijl de duurdere exemplaren meer licht produceren. Als referentiepunt, voor een adequate vervanging van een 21 watt TL buis is minimaal 1500 lumen nodig. Dit betekent dat T5 LED TL 85cm buizen die minder dan 1500 lumen produceren, minder licht geven dan de oudere 21 watt TL buizen. Hoewel buizen die meer licht geven wellicht wenselijk zijn in bepaalde situaties, is 1500 lumen voldoende voor een vervanging.

Een interessant aspect om op te merken is dat T5 LED TL 85cm buizen, wanneer ze aan staan, vaak helderder lijken dan TL buizen. Dit komt doordat TL buizen rondom licht uitstralen en via reflectie van het armatuur ook licht naar beneden brengen. Aan de andere kant stralen T5 LED TL 85cm buizen alleen naar beneden uit, waardoor ze optisch iets feller lijken.

Bij het kiezen van T5 LED TL 85cm buizen is het dus belangrijk om niet alleen naar het wattage te kijken, maar ook naar de lichtsterkte (uitgedrukt in lumen) om ervoor te zorgen dat de juiste hoeveelheid licht wordt verkregen voor de beoogde toepassing.

Tien voordelen van T5 LED TL 85cm buizen

 • Aanzienlijke energiebesparing dankzij het lage verbruik van slechts 10 watt per buis.
 • Flexibele keuze tussen varianten geschikt voor HF voorschakelapparaten of directe aansluiting op 230 volt.
 • Langere levensduur tot wel 10 keer langer dan traditionele TL-buizen, waardoor kosten voor vervanging worden verminderd.
 • Beschikbaar in diverse lichtkleuren, waaronder warm wit, neutraal wit en daglicht wit, voor verschillende toepassingen.
 • Hoge lichtopbrengst met minimaal 1500 lumen voor adequaat vervangen van 21 watt TL-buizen.
 • Efficiënte verlichting met directe 100% lichtsterkte zonder opwarmtijd, wat zorgt voor direct helder licht.
 • Milieuvriendelijk door lagere energieconsumptie en verminderde CO2-uitstoot.
 • Vermindering van onderhoudskosten dankzij langere levensduur en minder frequent vervangen van buizen.
 • Optische helderheid doordat T5 LED TL 85 cm buizen alleen naar beneden uitstralen, wat zorgt voor een heldere en gerichte verlichting.
 • Eenvoudige installatie en gebruik, met de mogelijkheid om bestaande armaturen aan te passen voor probleemloze toepassing van T5 LED TL 85 cm buizen.