Led TL buizen 60cm

Ontdek de voordelen van LED TL buizen van 60cm voor uw verlichtingsbehoeften. Met hun energiezuinigheid, lange levensduur en diverse lichtkleuropties zijn LED TL buizen een slimme keuze voor zowel thuisgebruik als commerciële toepassingen. Lees verder om te ontdekken hoe LED TL buizen van 60cm uw energiekosten kunnen verlagen en de kwaliteit van uw verlichting kunnen verbeteren.

Producten 1-24 van 70

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren
 1. MEGAMAN T8 LED 60CM 1000LM 3000K MEGAMAN T8 LED 60CM 1000LM 3000K  
  € 8,35 € 6,90 As low as € 8,14
 2. MEGAMAN T8 LED 60CM 1150LM 4000K MEGAMAN T8 LED 60CM 1150LM 4000K  
  € 8,35 € 6,90 As low as € 8,14

Producten 1-24 van 70

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Led TL buizen van 60cm, wat levert dit aan besparing op?

LED TL buizen van 60cm zijn een slimme investering voor wie op zoek is naar energiebesparing en kostenefficiëntie. Een gemiddelde LED TL buis verbruikt ongeveer 8 watt, terwijl deze een traditionele 18 watt TL buis kan vervangen. Dit resulteert in een besparing van 10 watt, plus nog eens ongeveer 7 watt besparing van het voorschakelapparaat, wat resulteert in een totale besparing van zo'n 17 watt. Dit komt neer op een indrukwekkende energiebesparing van ongeveer 75%.

Een ander voordeel van LED TL buizen van 60cm is hun lange levensduur, tot wel 10 keer langer dan traditionele TL buizen. Dit betekent niet alleen minder tijd besteed aan het vervangen van buizen, maar ook minder kosten voor het aanschaffen van nieuwe buizen.

Daarnaast bieden LED TL buizen direct 100% lichtsterkte, zonder de langzame opwarmtijd die vaak geassocieerd wordt met conventionele TL verlichting.

Kortom, LED TL buizen van 60cm bieden een aanzienlijke besparing op geld, energie en tijd, terwijl ze tegelijkertijd milieuvriendelijk zijn. Met hun efficiëntie en lange levensduur zijn ze een verstandige keuze voor zowel thuisgebruik als in commerciële omgevingen. Maak vandaag nog de overstap naar LED en profiteer van de voordelen die het biedt voor uw portemonnee en het milieu.

In welke lichtkleuren zijn Led TL buizen 60cm verkrijgbaar?

LED TL buizen van 60cm zijn verkrijgbaar in verschillende lichtkleuren, uitgedrukt in graden Kelvin. Over het algemeen zijn er drie gangbare kleurtemperaturen beschikbaar.

 • De eerste is 3000 Kelvin, wat overeenkomt met warm wit licht. Dit type LED TL buizen wordt vaak gebruikt in winkels, kantoren en andere ruimtes waar een gezellige sfeer gewenst is naast functionele verlichting.
 • De tweede kleurtemperatuur is 4000 Kelvin, wat neutraal wit licht betekent. LED TL buizen met deze kleur worden voornamelijk toegepast in omgevingen waar functioneel licht belangrijker is dan sfeer, zoals magazijnen, werkplaatsen en fabriekshallen.
 • De derde optie is 6500 Kelvin, ook wel bekend als daglicht wit. LED TL buizen met deze kleur worden specifiek gebruikt op plaatsen waar nauwkeurige kleurwaarneming vereist is, zoals bij productcontrole in sectoren zoals landbouw, grafische industrie of autospuiterijen.

Hoewel de bovengenoemde kleurtemperaturen de meest gangbare zijn, komen er ook andere kleuren LED TL buizen van 60cm op de markt, zoals geel, blauw, rood, en zelfs specifieke varianten voor de voedingsindustrie. Deze laatste zijn ontworpen om bepaalde kleurtinten te accentueren, bijvoorbeeld om vlees in slagerijen er aantrekkelijker uit te laten zien.

Led TL buizen 60cm met starter, voor een HF vsa, of universeel?

LED TL buizen van 60cm zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, en het is belangrijk om daarop te letten bij het maken van je keuze. Hier volgt een overzicht van de verschillende opties:

 • LED TL buizen met starter: Deze variant wordt geleverd inclusief een starter. Ideaal voor bestaande TL armaturen, waarbij je simpelweg de oude starter vervangt door de nieuwe LED starter en vervolgens de 60cm LED TL buis plaatst. Dit zorgt voor een snelle en eenvoudige installatie. Bovendien kunnen deze buizen ook rechtstreeks op 230 volt worden aangesloten, wat betekent dat er geen extra elektronica nodig is.
 • HF LED TL buizen: Deze LED TL buizen kunnen werken met een elektronisch voorschakelapparaat (HF VSA). Ook hier hoef je geen aanpassingen te doen aan het armatuur; je vervangt simpelweg de oude TL buizen door de LED TL buizen van 60cm. Let op: niet elk type voorschakelapparaat is geschikt voor HF LED TL buizen, maar het aantal geschikte apparaten groeit gestaag. Als het voorschakelapparaat defect raakt, moet het worden vervangen om de LED TL buizen te laten functioneren.
 • Universele LED TL buizen: Deze buizen kunnen zowel met een starter als op 230 volt als met een elektronisch voorschakelapparaat worden gebruikt. Hoewel ze veelzijdig zijn, worden ze in de praktijk minder vaak toegepast omdat er vaak een specifieke keuze gemaakt kan worden die voordeliger is. Bijvoorbeeld, als het mogelijk is om te kiezen tussen 230 volt, een starter of een elektronisch voorschakelapparaat, is dat meestal de voordeligste optie ten opzichte van universele LED TL buizen van 60cm.

Het is dus belangrijk om goed te overwegen welke variant het beste past bij jouw situatie en armaturen, zodat je optimaal kunt profiteren van de voordelen van LED verlichting.


>> IN DE HOLLANDLAMP PRAKTIJK <<

Beter zicht op tassen door LED TL buizen van 60cm

Mirella, eigenaresse van een tassenwinkel in Leusden, kampte met hoge energiekosten en constant vervangen van TL buizen in haar winkel. Hollandlamp adviseerde haar om over te stappen op LED TL buizen van 60cm. Na installatie merkte Mirella al snel het verschil. De heldere, gelijkmatige verlichting zorgde voor een aantrekkelijke presentatie van haar tassen, terwijl de energierekening aanzienlijk daalde.

Het vervangen van de TL buizen behoort nu tot het verleden, dankzij de langere levensduur van de LED buizen. Mirella's klanten waarderen de verbeterde verlichting en de frisse uitstraling van de winkel. Met de hulp van Hollandlamp heeft Mirella niet alleen haar energiekosten verlaagd, maar ook de algehele sfeer en efficiëntie van haar tassenwinkel verbeterd.


Led TL buizen 60cm hebben verschillende lichtsterktes hoe zit dan?

Als je kijkt naar de lichtopbrengst van LED TL buizen van 60cm, zul je merken dat er aanzienlijke verschillen zijn tussen verschillende modellen. Ook het wattage dat LED TL buizen verbruiken kan variëren. Dit kan het selecteren van de juiste LED TL buizen een uitdaging maken.

Over het algemeen zien we dat budget LED TL buizen iets minder licht produceren dan de wat duurdere varianten. Een belangrijk referentiepunt bij het vervangen van een TL buis van 18 watt is dat je minimaal 1000 lumen nodig hebt. LED TL buizen die minder dan 1000 lumen produceren, leveren dus minder licht dan de traditionele 18 watt TL buizen. Terwijl buizen die meer licht leveren mogelijk een betere keuze zijn als dat gewenst is, is 1000 lumen voldoende voor vervanging.

Een interessante observatie is dat LED TL buizen bij gebruik vaak helderder lijken dan traditionele TL buizen. Dit komt doordat TL buizen licht rondom uitstralen en via reflectie van het armatuur ook licht naar beneden brengen. LED TL buizen stralen daarentegen alleen naar beneden uit, waardoor ze optisch iets feller lijken.

Bij het kiezen van LED TL buizen van 60cm is het dus belangrijk om niet alleen naar het wattage te kijken, maar ook naar de lichtopbrengst in lumen. Zo kun je ervoor zorgen dat je de juiste hoeveelheid en kwaliteit van licht krijgt voor jouw toepassing.

Tien voordelen van LED TL buizen van 60cm

 • LED TL buizen 60cm verbruiken aanzienlijk minder energie dan traditionele TL buizen.
 • Met een levensduur tot wel 10 keer langer gaan LED TL buizen langer mee dan conventionele TL buizen.
 • Dankzij verschillende opties zoals inclusief starter of compatibiliteit met elektronische voorschakelapparaten zijn LED TL buizen 60cm snel en eenvoudig te installeren.
 • LED TL buizen zijn verkrijgbaar in verschillende lichtkleuren, waaronder warm wit, neutraal wit en daglicht wit, waardoor ze geschikt zijn voor diverse toepassingen.
 • LED TL buizen geven direct 100% lichtsterkte zonder opwarmtijd, wat zorgt voor directe verlichting.
 • Door hun energie-efficiëntie en lange levensduur besparen LED TL buizen 60cm op zowel energie- als vervangingskosten.
 • LED TL buizen bevatten geen schadelijke stoffen zoals kwik en dragen zo bij aan een schonere en veiligere omgeving.
 • LED TL buizen bieden gelijkmatige verlichting zonder flikkering, wat zorgt voor een comfortabele en productieve werkomgeving.
 • Dankzij hun duurzaamheid en betrouwbaarheid hebben LED TL buizen 60cm weinig tot geen onderhoud nodig na installatie.
 • Door hun compacte formaat en veelzijdigheid kunnen LED TL buizen worden gebruikt in diverse omgevingen, waaronder kantoren, magazijnen, winkels en meer.