Schakelmateriaal


Categorieen


Producten 1-24 van 1025

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren
 1. Gira tastsch. serie System 55 z.wit m Gira installatieschakelaar 55, kunstst, wit, schak seriesch  
  € 26,83 € 22,17 As low as € 25,31
 2. Jung Wipschakelaar AP600 wit wissel Jung installatieschakelaar AP600, kunstst, crème-witelektrowit  
  € 13,27 € 10,97 As low as € 12,81
 3. Jung Wipschakelaar AP600 wit kruis Jung installatieschakelaar AP600, kunstst, crème-witelektrowit  
  € 23,98 € 19,82 As low as € 22,64
 4. Jung Trekschakelaar AP600 wit wissel Jung installatieschakelaar AP600, kunstst, crème-witelektrowit  
  € 27,10 € 22,40 As low as € 25,59
 5. Jung Trekschakelaar wissel CD500 wit Jung installatieschakelaar CD500, kunstst, crème-witelektrowit  
  € 30,61 € 25,30 As low as € 28,89

Producten 1-24 van 1025

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Schakelmateriaal


“Schakelmateriaal” Schakelmateriaal is kortgezegd de verzamelnaam voor alle producten die nodig zijn om elektriciteit en dus ook verlichting aan en uit te zetten en te dimmen. Denk hierbij aan stopcontacten, wipschakelaars, relaissokkels, jaloezieschakelaars, maar ook de bodemplaten, opbouwbakken en afdekramen voor deze onderdelen. Daarnaast rekenen we ook de domotica tot het schakelmateriaal.

Het is bij het plaatsen van schakelmateriaal belangrijk dat u de verschillende componenten allemaal van hetzelfde merk uitkiest.

Wanneer u bijvoorbeeld kiest voor het merk Gira, serie ST55, dan houdt dat automatisch in dat alle verdere basis componenten allemaal van Gira serie ST55 zullen zijn.

We zijn in de huidige maatschappij steeds meer bezig met duurzaamheid. Veel ondernemers willen dit ook steeds meer doorvoeren binnen hun bedrijf en dit gaat verder dan elektrisch rijden en het scheiden van afval. Door domotica toe te passen in het bedrijfspand, valt er een grote bespring op energie te behalen; licht dat automatisch aan- en uitgaat of gedimd wordt, zonwering die reageert bij het feller worden van zonlicht. Hiervoor hoeft echt niet een compleet nieuwe installatie aangelegd te worden: met een paar aanpassingen in de bestaande installatie kan al flink resultaat geboekt worden.

We informeren u graag over de mogelijkheid om domotica in uw pand toe te passen.

Hollandlamp heeft verschillende merken schakelmateriaal in het zorgvuldig samengestelde assortiment. Wij voeren onder andere de merken Busch Jaeger, Jung, Peha, Berker, Niko, Legrand en het eerder genoemde Gira. Elk merk heeft zo zijn eigen specifieke kenmerken en kwaliteiten. Feit is: welk schakelmateriaal u ook koopt bij Hollandlamp, u bent verzekerd van zeer goede kwaliteit. Wij staan voor deskundig advies en stellen in overleg en op basis van uw wensen altijd de ideale combinatie samen. Perfect passend en altijd specifiek toegespitst op uw situatie.

Hoe maak ik een keuze in schakelmateriaal?


Hollandlamp heeft een ruim assortiment in schakelmateriaal en dat kan de keuze best lastig maken. Na tuurlijk kunnen we u daarin voor een groot deel helpen. U gaat eerst na welke schakelelementen u wilt gaan gebruiken: natuurlijk de stopcontacten, de data-contactdozen en andere communicatie componenten, misschien wilt u wel een paar jaloezieschakelaars gaan gebruiken. Als daar een keuze in is gemaakt, al dan niet in combinatie met een lichtplan, dan kan er ook gekeken worden in hoeverre hier domotica in toe te passen is.

En dan komt de afwerking: de bodemplaten, opbouwbakken, afdekramen en bedieningselementen zorgen voor een mooi afgewerkt geheel. U kunt dan kiezen uit de merken die we hier eerder al genoemd hebben. Zorg er wel voor dat alle elementen uit dezelfde serie zijn. Hierdoor weet u zeker dat kleur onderling niet afwijkt en dat alle componenten op elkaar passen.

U kunt er voor kiezen om de materialen in neutraal wit of crème te nemen, maar u kunt er ook voor kiezen om opvallende accenten aan te brengen in een gewaagde kleur. Of kies voor industrieel mat zwart. U weet in ieder geval zeker dat u met de merken uit ons assortiment kwaliteit in huis haalt.

Kan ik schakelmateriaal ook opbouwen?


Het meeste schakelmateriaal is gemaakt om in te bouwen. Maar er zijn genoeg situaties waar inbouw geen optie is en er voor opbouw gekozen moet worden. We hebben daarom ook opbouw schakelmateriaal opgenomen in ons assortiment. In de meeste gevallen zijn dit de eenvoudige uitvoeringen van stopcontacten en schakelaars, verkrijgbaar in wit of crème.

Gira is een fabrikant die hier handig op ingespeeld heeft. Gira heeft namelijk een serie opbouwbakken in het assortiment die speciaal zijn ontwikkeld om te verwerken met inbouw schakelmateriaal.

Doordat Gira deze opbouwbakken ook in verschillende kleuren heeft uitgevoerd, zijn ze prachtig te combineren met het inbouw schakelmateriaal uit dezelfde serie. Dus als u niet voor standaard opbouw schakelmateriaal wilt kiezen, kiest u voor Gira opbouwbakken met Gira inbouw schakelmateriaal.

Kan ik in mijn schakelmateriaal ook domotica toepassen?


Steeds meer mensen willen hun bedrijfsgebouw slimmer maken en meer comfort toevoegen aan de elektrische installatie. We zien dus een stijging in het toepassen van domotica, ook in de thuissituatie. Natuurlijk kan dit gebeuren met een afstandsbediening van bijvoorbeeld Klik aan Klik uit, maar in alle eerlijkheid: dit is best leuk, maar zeker voor een bedrijfsgebouw verre van ideaal.

Het mooiste is natuurlijk als de besturing bij nieuwbouw gelijk geïntegreerd wordt met nieuwe schakelmateriaal. Maar domotica kan ook heel goed gecombineerd worden met het huidige schakelmateriaal.

Zo zijn er speciale componenten te koop van bijvoorbeeld Busch Jaeger, Gira en Jung om u toch meer comfort te geven binnen uw installatie. Denk hierbij aan de mogelijkheid om met een smart-device, in combinatie met uw schakelaar, te communiceren met uw verlichting. Ook is het mogelijk om van tevoren de lichtsterkte voor te programmeren om zo een bepaalde sfeer neer te zetten voor een vergadering, als u een presentatie geeft, om computerwerk bij te doen of voor als er schoongemaakt wordt.

Slim schakelmateriaal is echt van deze tijd, profiteer van de vele mogelijkheden en ervaar het comfort en de besparing van uw slimme bedrijfsgebouw.

Alleen schakelmateriaal is niet voldoende


Nadat de keuze is gemaakt voor het juiste schakelmateriaal bent u nog niet klaar. Installatiekabels, installatiedozen, zadels en beugels, eventueel sensoren, allemaal materialen die u nodig heeft voor de installatie van uw schakelmateriaal. Ook dit kan Hollandlamp allemaal leveren.

Hollandlamp kan zelfs desgewenst de complete installatie voor u verzorgen. Wij hebben daarvoor onze eigen monteurs en nemen daarmee alles rond de installatie voor u uit handen. Neemt u hierover contact met ons op. We vertellen u graag wat we hierin voor u kunnen betekenen.

Luxe schakelmateriaal


Onder luxe schakelmateriaal verstaan we USB oplaadpunten, HDMI aansluitingen of inbouwradio’s met luidsprekers. Daarnaast valt ook een goede internetaansluiting onder de luxe schakelmaterialen, zodat door het hele bedrijf ingeplugd kan worden, en men niet afhankelijk is van het WIFI signaal. Het installeren hiervan gebeurt bij voorkeur tijdens de bouw of renovatie, omdat dit extra aansluitingen zijn naast de bestaande dimmers, schakelaars en stopcontacten.

Hieronder geven we een paar voorbeelden van luxe aanvullingen op het schakelmateriaal waarbij rekening gehouden kan worden tijdens de hele installatie:
 • Een inbouw radio in de badkamer of keuken. Lekker genieten van de radio waarop eventueel eigen muziek klinkt door een bluetooth verbinding. Hiermee kom je echt tot rust in bad, of kook je op de beat van een favoriet nummer. Een radio met luidspreker die in de muur geplaatst kan worden, kost rond de € 200,- (afhankelijk van de configuratie, maar is echt een veel gewaardeerde toevoeging.
 • In het hele bedrijf de mogelijkheid om met een kabeltje in te pluggen voor het internet. Dit is echt een genot als u het heeft, zeker wanneer er regelmatig verbindingsproblemen zijn omdat de Wifi weer eens problemen heeft.
 • Een extra HDMI aansluiting in een vergaderruimte waar eenvoudig een laptop of ander apparaat aan gekoppeld kan worden, in plaats de aansluiting proberen te vinden in het toestel dat aan de muur hangt.
 • USB oplaadpunten. Tegenwoordig zie je overal vaak diverse laders in de stopcontacten zitten, voor tablet, telefoons etc. Het is een stuk prettiger als hier speciale USB contactdozen voor zijn aangelegd.

Kortom: luxe schakelmateriaal geeft echt een toegevoegde waarde aan het comfort in de ruimtes. Het kost natuurlijk ook geld, maar voor relatief kleine investeringen krijgt u zoveel plezier terug. Heeft u op dit moment nog geen budget voor deze investeringen, zorg er dan wel voor dat de leidingen en de inbouwdozen er zitten. Deze dekt u dan even tijdelijk af met blindplaten zodat u in de toekomst deze uitbreiding van het luxe schakelmateriaal alsnog kunt uitvoeren.

Mooi schakelmateriaal


Mooi schakelmateriaal is niet lelijk, en over smaak valt niet te twisten. Feit is, Wat de een mooi vindt, daar moet de ander niet aan denken om dit te gebruiken. En dit gaat ook op voor de keuze in schakelmateriaal. Zoals u inmiddels weet is het schakelmateriaal verkrijgbaar van diverse merken zoals Gira, Jung Busch Jaeger en ga zo maar door. Deze merken hebben allemaal een standaard lijn schakelmateriaal, meestal uitgevoerd in kunststof in wit of crème-wit.

Deze standaard series van de verschillende merken verschillen onderling niet zo veel. Vrij neutraal van uitvoering en breed toepasbaar. Wanneer u schakelmateriaal wilt dat echt opvalt, waarmee u zogezegd een statement maakt, kijk dan eens naar designschakelmateriaal. Hierin is een ruime keuze in kleuren en materialen: RVS, aluminium, hout, glas, porselein en zelfs beton is een materiaal dat aangeboden wordt.

Bij veel mensen leeft het idee dat design schakelmateriaal duur is, maar u kunt het zo duur maken als u zelf wilt. Het hoeft echter niet zoveel extra te kosten als u kiest voor net even een andere vorm of kleur dan standaard, terwijl het effect daarvan groot kan zijn:

 • In een kantoorruimte toonzaal waar in het hele design zwart en wit is toegepast. Hoe leuk is het dan om bijvoorbeeld witte bedieningselementen en stopcontacten te kiezen met zwarte afdekramen.
 • Bij een industriële inrichting kunt u kiezen voor RVS-kleur schakelmateriaal, of kijk eens naar de ouderwetse series die zijn uitgevoerd in porselein. Deze lijn is ook verkrijgbaar in een iets goedkopere kunststof uitvoering.
 • Heeft u in uw huisstijl een bepaalde kleur die u overal terug laat komen, dan kunt u dit ook doorvoeren in het schakelmateriaal. Oranje, blauw, rood, groen, combinaties hierin, alles is mogelijk.

En wat kost dat mooie design schakelmateriaal dan eigenlijk? Zoals al eerder verteld hoeft dit helemaal niet zoveel extra te kosten. Wanneer u het bij kunststof houdt en dit in een kleur wilt hebben, dan kan er een verhoging zijn van zo’n 10 tot 15% extra kosten, een beetje afhankelijk van het merk en model. Maar als u eenmaal dat mooie schakelmateriaal in uw design heeft toegepast, is dit een mooie toevoeging aan uw ruimte, zeker in vergelijking met het standaard schakelmateriaal.