Bewegingsmelder

Producten 1-24 van 584

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren
  1. ESYLUX Buitenbewegingsmelder RC 230i UC ESLX bew schak (cpl), kunstst, wit, uitv bew mldr  
    € 147,35 € 121,78 As low as € 138,65

Producten 1-24 van 584

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Wanneer kies je voor bewegingsmelders?

Bewegingsmelders zijn een slimme oplossing voor ruimtes waar mensen regelmatig passeren, maar niet langdurig verblijven. Denk aan gangen in hotels, parkeergarages, toiletruimtes en de entrees van gebouwen. In deze situaties is het onnodig om het licht voortdurend te laten branden, maar het handmatig bedienen van een lichtschakelaar is ook niet praktisch. Hier komt de bewegingsmelder om de hoek kijken, en biedt hij de ideale oplossing.

Wanneer je bewegingsmelders overweegt omwille van veiligheid, is het belangrijk om te controleren of de melder een onderkruip-beveiliging heeft. De reikwijdte van de sensor en de optimale montagehoogte zijn ook van essentieel belang bij jouw keuze voor de juiste bewegingsmelder.

Bij Hollandlamp hebben we een gevarieerd assortiment met verschillende merken bewegingsmelders, elk met hun eigen specificaties. Zo vindt je altijd de bewegingsmelder die perfect past bij jouw ruimte. Kies voor gemak, energiebesparing en veiligheid met bewegingsmelders van Hollandlamp.

Bewegingsmelders niet alleen voor buiten

Bewegingsmelders zijn tegenwoordig niet alleen populair voor buitenverlichting rondom woningen. Het gemak van een bewegingsmelder voor buitenverlichting, waarbij het licht direct aanspringt als je nadert en na een korte tijd vanzelf weer uitgaat, is inderdaad bekend. Dit biedt niet alleen veiligheid maar is ook praktisch en energiezuinig. Geen gedoe meer in het donker met het zoeken naar jouw sleutels, en de lamp brandt alleen wanneer je die nodig heeft.

Maar wist je dat bewegingsmelders ook binnenshuis talloze voordelen bieden? Vooral in huishoudens of gebouwen waar het licht vaak onnodig aan blijft, kan een bewegingssensor helpen om energie te besparen. Door het automatisch uitschakelen van het licht wordt onnodig stroomverbruik voorkomen. Bovendien zijn bewegingsmelders perfect te combineren met energiezuinige Ledverlichting, omdat Ledverlichting snel en helder oplicht bij detectie.

Kortom, bewegingsmelders zijn niet beperkt tot buitengebruik; ze zijn evenzeer een slimme keuze voor binnenruimtes om jouw energierekening te verlagen en te genieten van direct helder licht. Ontdek de veelzijdigheid van bewegingsmelders bij Hollandlamp!

Bewegingsmelders buiten

Bewegingsmelders voor buitengebruik bieden meer dan alleen gemak; ze verhogen de veiligheid en besparen energie. Naast het installeren van een bewegingsmelder bij de voordeur of achterdeur, kunt je er ook een plaatsen bij de garage of schuur. Hierdoor heb je direct licht wanneer je iets zoekt of aan het werk gaat. Vaak laten mensen de buitenverlichting uit om verschillende redenen, zoals onhandig geplaatste lichtschakelaars of langere afwezigheid.

Een bewegingssensor zorgt ervoor dat het licht altijd aangaat wanneer je langsloopt, en vanzelf weer uitgaat als er geen beweging wordt gedetecteerd. Een andere handige optie is een schemerschakelaar, die de lampen inschakelt zodra de omgevingslichtsterkte afneemt, zonder beweging te detecteren. Je kunt zelf instellen hoe donker het moet zijn voordat de lampen aangaan. Zo hoef je nooit meer in het donker te lopen, en bij zonsopgang schakelen de lampen automatisch uit.

Bij Hollandlamp bieden we een ruime keuze aan bewegingsmelders, schemerschakelaars, aanwezigheidsdetectie en combinaties van deze mogelijkheden. Ontdek hoe bewegingsmelders en aanverwante technologieën jouw buitenverlichting slim, efficiënt en gebruiksvriendelijk maken!

Bewegingsmelders in huis

Bewegingsmelders voor binnen gebruik zijn de ideale aanvulling in ruimtes zoals de badkamer, het toilet, zolder, gang, of bijkeuken. In deze ruimtes breng je vaak korte tijd door, en het kan gebeuren dat het licht onnodig aan blijft staan. Soms is er slechts één lichtschakelaar aanwezig, wat ertoe leidt dat mensen ervoor kiezen om het licht helemaal uit te laten. Met een ingebouwde bewegingsmelder heb je altijd licht wanneer je het nodig hebt, zonder gedoe met schakelaars.

In de badkamer en toiletten zorgt de bewegingsmelder ervoor dat niemand meer het licht handmatig hoeft aan en uit te schakelen, wat de hygiëne en het comfort aanzienlijk verbetert.

Heb je een ruimte waar het licht vaak onnodig aan blijft, of waar je het licht juist uit laat vanwege praktische redenen? Overweeg dan het plaatsen van een bewegingssensor die de verlichting direct activeert wanneer er beweging wordt gedetecteerd.

Bij Hollandlamp staan we klaar om je te helpen bij het selecteren van de juiste Ledverlichting en bewegingssensoren, zodat je jouw binnenruimtes slimmer, efficiënter en comfortabeler kunt verlichten.

Bewegingsmelders voor grotere projecten

Bewegingsmelders vinden niet alleen in woningen, maar ook in grotere projecten hun nut. Denk aan galerijen in appartementencomplexen, flats, trappenhuizen, en kantoren, waar bewegingssensoren steeds populairder worden. In kantoren en magazijnen, bijvoorbeeld, zorgen bewegingssensoren ervoor dat constante verlichting verleden tijd is. In magazijnen kunnen sensoren nauwkeurig detecteren waar werknemers zich bevinden en alleen de benodigde verlichting activeren, terwijl overbodige lampen worden uitgeschakeld.

Dankzij geavanceerde systemen is het zelfs mogelijk om het licht automatisch te dimmen, bijvoorbeeld tot 10% van het maximale niveau bij detectie, en weer naar 10% wanneer niemand meer aanwezig is. Dit levert aanzienlijke energiebesparingen op in parkeergarages en verlengt de levensduur van armaturen, omdat ze niet voortdurend op volle kracht branden.

Hoewel daglichtsensoren nog niet alomtegenwoordig zijn, kunnen ze ook binnen nuttig zijn.

Bijvoorbeeld in kantoren waar LED-panelen dicht bij ramen zijn gemonteerd. Deze panelen kunnen overdag gedimd licht produceren en intensiveren wanneer het buiten donkerder wordt, waardoor de lichtintensiteit constant blijft. Hiervoor zijn panelen nodig die worden aangestuurd door het DALI-systeem, wat extra energiebesparingen oplevert door de panelen niet constant op volle sterkte te laten branden.

Ontdek hoe bewegings- en daglichtsensoren bijdragen aan efficiëntie en energiebesparing in grootschalige projecten bij jouw bedrijf.